Auteursrecht
Overige diensten
Wat is auteursrecht?
Auteursrechten kunnen rusten op allerlei zaken, zoals foto’s, muziek, software, slogans en vormgevingen. Bovendien ontstaan auteursrechten zonder enige vorm van registratie – het maken van een werk is voldoende. Het gevolg is dat deze rechten vaak wat moeilijker in kaart te brengen zijn. Je kunt ze namelijk niet opzoeken in een register en het is ondoenlijk voor een bedrijf of persoon om ze allemaal in een overzicht bij te houden.
De vraag of iemand een auteursrecht heeft, gaat daarom vaak pas spelen als er zich een kwestie voordoet. Bijvoorbeeld: is de softwarecode die we hebben ontwikkeld eigenlijk wel beschermd? Maakt de vormgeving van onze verpakking inbreuk op het auteursrecht van een concurrent? Mag iemand zomaar fragmenten uit een bepaalde videoclip of tekst overnemen? Maar ook op andere momenten kunnen zich auteursrechtelijke vragen voordoen, bijvoorbeeld bij samenwerkingen of bij overdracht van rechten.
Onze dienstverlening
Onze dienstverlening in enkele voorbeelden:
- advies over bescherming
- adviseren en procederen in auteursrechtelijke conflicten
- licentie-overeenkomsten
- overeenkomsten van overdracht
Overige diensten
Afspraak maken?
Artikelen over auteursrecht

Licentieovereenkomst opstellen? Dit zijn de valkuilen en aandachtspunten…
Licentieovereenkomst opstellen? Dit zijn de valkuilen en aandachtspunten… Introductie: licentieovereenkomst Je besluit dat een buitenlands bedrijf onder jouw merknaam producten op de markt mag brengen.

Wat zijn de juridische opties als je product wordt nagemaakt?
Wordt jouw product nagemaakt? In dit blog bespreken we de juridische beschermingsmogelijkheden van het auteursrecht, modelrecht, merkenrecht, octrooirecht en de leer van de slaafse nabootsing.

Werken in opdracht of dienstverband: wie krijgt de rechten?
Wie bij de bakker een brood koopt, wordt daar ook de eigenaar van. Maar hoe zit dat met producten van de geest, zoals een tekst, een ontwerp of een technische vondst?