Sam Adams

internationaal-consultant

E: sam@speyer.nl | T: +31 (0)20 8965146​

Sam Adams

Sam Adams is de voormalig burgemeester van Portland, Oregon (Verenigde Staten) waar hij als eerste een uitgebreid innovatie- en exportbeleid voor het lokale bedrijfsleven opzette. In dat kader creëerde hij het Portland Seed Fund, een fonds dat startkapitaal verzamelt voor high-tech-startups. Mede dankzij de 14 miljoen dollar aan leningen die in dat verband verstrekt zijn, is Portland in korte tijd uitgegroeid tot een belangrijke start-up-regio in de Verenigde Staten.

Sam Adams

Daarnaast heeft Sam, onder meer met het Brookings Instituut, verschillende pilots opgezet ter bevordering van export en economische groei in de regio, waaronder The Greater Portland Metro Export Strategy. Dankzij deze initiatieven heeft de regio in korte tijd zijn exporten weten te verdubbelen en meer dan 21 miljard dollar kunnen toevoegen aan zijn handelsbalans met het buitenland.  

Momenteel woont en werkt Sam Adams in Portland en Washington D.C. van waaruit hij bedrijven, overheden en non-profit-organisaties adviseert. Daarnaast is hij columnist voor het maandblad CityLab van The Atlantic.  

Speyer werkt samen met advocaten, juristen en adviseurs op uiteenlopende rechtsgebieden. Door deze korte lijnen met verschillende specialisten is Speyer in staat breed te adviseren en snel de juiste mensen bij een zaak te betrekken. Vaste mensen binnen het team zijn Lodewijk Pessers (advocaat) en Milan Voet (IE-consultant).

Zie ook

Lodewijk Pessers

Lodewijk Pessers

Advocaat

Milan Voet

Milan Voet

Amerikaans advocaat

Afspraak maken?

Stel Sam een vraag!

Scroll naar top